headhunt raad
Hvordan skal jeg skrive mit CV?

Hvad er et ”rigtigt” CV? Det er et af de evige spørgsmål, der stadig stilles på jobmarkedet, i HR kredse og på tværs af rekrutteringshuse.

Hos Badenoch & Clark møder vi dagligt kandidater og matcher de bedst kvalificerede profiler til stillinger på tværs af brancher og industrier. Så her er vores bud, set gennem Senior IT-rekrutteringskonsulent Jakob Kelstrups øjne 

Det rigtige CV

Af Senior IT Rekrutteringskonsulent Jakob Kelstrup.

Der findes ikke ét ”rigtigt” CV. Der findes mange rigtige CV’er. Det CV, der virker, er det CV, der er skræddersyet til den stilling man søger.  Og dvs., at det af CV’et klart fremgår, hvad man som kandidat kan bidrage med til i den pågældende stilling, hvor man arbejder og har arbejdet og hvilke relevante tekniske færdigheder man behersker. Desuden indsætter man et pænt billede af sig selv øverst på sit CV med relevant persondata og kontaktinfo. En kort introtekst, der på ganske få sætninger opsummerer det hele i starten og giver en smagsprøve, så man er sulten efter at læse mere, er også en god idé. 

Det lyder jo egentlig ekstremt banalt. Men det kan være svært for mange. 


Når vi snakker IT headhunting og IT rekruttering, kigger jeg som regel altid først på de tekniske kompetencer i et CV. De må meget gerne fremgå klart og tydeligt. Og så kan jeg som IT headhunter godt lide at se kandidater rate sig selv ift. de efterspurgte tekniske kategorier. Hermed kan det hurtigt vurderes, om kandidaten på papiret er på det rette tekniske niveau.

Andre gode råd til det bedst tilpassede IT-CV er fx: pas på med at nævne alle dine mange års erfaring når det handler om systemer. Som regel er det kun de sidste 5-8 års erfaring, der i virkeligheden er mest interessante. Så lad vær med at skrive, du har 20 års erfaring, da du på IT området ud af dine 20 års erfaring rent faktisk ikke kan bruge de første 15 år til ret meget i dit nye job. Dette kan lyde kynisk, men det er desværre oftere en realitet.


Der tales meget om at gøre CV’et mere ”sexet”, ”levende”, ”genialt” eller kreativt. Nogle rekrutteringsfirmaer plæderer for, at kandidater kan sende CV videoer af dem selv. Hos Badenoch & Clark er vi af den overbevisning, at en video kan være god i nogle sammenhænge, men ikke alle. Og du bør kun gøre det, hvis der er lagt op til det. 


Du må gerne fokusere på alt det gode og imponere i dit CV, men lad nu være med at ”smøre for tykt på”. Et CV er kort og godt den forkortede, præcise og saglige beskrivelse af din faglighed og lidt om din person. Men du behøver ikke at bruge flere sider på at beskrive, at du er ”fleksibel”, ”en arbejdshest” eller ”idérig”. Medmindre du konkret kan underbygge det, bliver det nemt overflødige buzz-words. Er den rette faglighed tilstede, skal du nok komme til samtale (i hvert fald hos mig). Og her får du muligheden for at gå mere i detaljer og uddybe – med andre ord, at sælge dig selv – på det du kan og den du er. Og alt det hjælper jeg med at formidle til din mulige kommende arbejdsplads. Men lad mig lige til en start vurdere om du kan være den rette, ved at lade mig se kernen i hvem du er i dit CV. 

CV
Tilføj din kommentar
Skriv det du ser på billedet: